Vrijwilligers maken zich druk om beleid

Al vele jaren zetten vrijwilligers zich in voor het beleid van het sociale domein. En dat is geen sinecure. Het beleidsterrein van gemeenten is met de decentralisaties enorm uitgebreid.Naast een herziene Wet Maatschappelijke Participatie (Wmo2015), hebben gemeenten de zorg voor uitvoering van de Jeugdwet en de Participatiewet. Ontwikkelingen die daarnaast plaatsvinden zijn onder andere de verantwoording voor de regiotaxi, de Wet passend onderwijs, het instellen en organiseren van de toegang tot zorg, en de komst van statushouders.

Kortom: er is heel veel beweging in het sociale domein. Ook het beleidsterrein van de lokale adviesraden is uitgebreid tot het gehele (in slechts enkele gemeenten gedeeltelijke) sociale domein. De vrijwillige raadsleden hebben hun handen er meer dan vol aan. Een overzicht van hun activiteiten in 2016 en 2017 resulteert in een lijst met maar liefst 30 onderwerpen!!

Bekijk hier het overzicht.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.