Netwerk Wmo-raden regio Rivierenland organiseert themabijeenkomst

Het Netwerk van Wmo-raden regio Rivierenland nodigt u uit voor een themabijeenkomst over actuele onderwerpen. Om u te informeren, om kennis met elkaar te delen en samen te praten over de knelpunten én oplossingen in Rivierenland.

Het Netwerk van Wmo-raden organiseert een bijeenkomst over 3 actuele thema’s in de regio in Rivierenland:

Dagbesteding
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de dagbesteding van mensen met een verstandelijke, lichamelijke en of psychische beperking. Wat gebeurt er in Rivierenland? Welke nieuwe initiatieven zijn er? Wat merken mensen hiervan?

Jeugd
Gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid voor de jeugd. Hoe staat het met de jeugd in Rivierenland? En wat kunnen we leren van een andere regio?

Vergrijzing
De vergrijzing slaat hard toe in Rivierenland. Wat is er nodig om iedereen verantwoord langer thuis te laten wonen. Wat is een dementievriendelijke gemeente eigenlijk?

Deskundige sprekers
Jan van der Sluis voorzitter van de Kringloopwinkel in Tiel; Theo Duijker sociaal ondernemer van Enspiratie en mede-auteur van het boek ‘Een leven lang inzetbaar’; Vera Vloet onderzocht innovatieve dagbestedingsprojecten;  Ellen Waalewijn en Truus Gillissen van het Jeugdteam in Tiel; Meta Moerman van GGD Gelderland-Zuid; José Rijnen strategisch adviseur van de gemeente Den Bosch; Jantien Heideman adviseur Stichting OOGG;  Joan Veldhuizen wethouder van dementievriendelijke gemeente Bladel en vele anderen.

Doel
We willen deelnemers informeren over actuele ontwikkelingen rondom de thema’s en kennis delen en uitwisselen door met elkaar in gesprek te gaan over: hoe staat het in Rivierenland, kunnen we samenwerken en afspraken maken voor de regio, en wat en wie is daarvoor nodig?

Voor wie?
Geïnteresseerde burgers, leden van Wmo-raden, adviesraden, cliënten- en burgerorganisaties, gemeenteraadsleden, beleidsmakers en bestuurders in de regio Rivierenland.

Wanneer, hoe laat en waar?
17 november 2016
19:30-21:30 uur
Gemeentehuis Buren, De Wetering 1, 4021 VZ Maurik

Aanmelden kan via : Aanmelden voor themabijeenkomst Netwerk Wmo-raden regio Rivierenland
Meer informatie: Joke Stoffelen of 06 – 23 637 338

De officiële uitnodiging kunt u hier downloaden

Dit bericht is geplaatst in Bijeenkomsten. Bookmark de permalink.