Inspiratie uit Nijmegen

Wethouder Renske Helmer uit Nijmegen inspireert de leden van het netwerk met haar praktische insteek om de stad toegankelijk te maken. “Wat voor de een werkt, werkt voor de ander juist niet. Een blinde met geleidehond wil enkele geen obstakels, een blinde met een stok, wil juist wel geleide lijnen.” Samen met ervaringsdeskundigen is het handboek toegankelijkheid ontwikkeld. “De stad is niet in één keer toegankelijk te maken. Verder is het handboek nooit af, er zijn steeds allerlei nieuwe ontwikkelingen en nieuwe thema’s. Daarom is dit handboek continu in ontwikkeling.” Renske Helmer, wethouder gemeente Nijmegen met portefeuille wijken, openbare ruimte, onderwijs, sport en maatschappelijk vastgoed, is gast en vertelt over de implementatie van het VN-verdrag in haar gemeente . “Er is nog een wereld te winnen.

Enkele praktische tips:
• Zoek ook contact met de andere wethouders, niet alleen zorg en welzijn, maar ook de wethouders openbare ruimte, wonen, werk, communicatie etc.
• In gesprek met een wethouder betekent niet dat het hele college dit standpunt deelt.
• Ga vooral praktisch aan de slag, de rest volgt daarna vanzelf.
• Het kan redelijk budgetneutraal.
• En ga aan de slag met de omgevingsvisie.

Meer weten? Neem contact op met de Adviesraad Sociaal Domein in uw gemeente.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.